XL-BYGG Pajala

En del av de byggkedjor som finns i Lappland är ägda och styrda nationellt. Det betyder att butikerna inte har speciellt mycket inflytande över verksamhetens utveckling. Andra byggkedjor har istället byggt på en variant av franchising. Så är det med XL-BYGG och därmed även XL Bygg i Pajala. Företaget står på egna ben och kan agera mycket lokalt efter behov hos kunderna. Detta med styrkan av varumärke och inköpskanaler som XL-BYGG har. I Sverige finns det ca 100 fristående bygghandlare med detta namn.

Om XL-BYGG Pajala

XL-BYGG i Pajala öppnade sina portar år 2013. Företaget ingår i den större koncernen med samma inriktning, Stenvalls Trä AB. Koncernen äger även XL-BYGG i Luleå, Kiruna, Pajala, Umeå, Skellefteå och Kalix. Butiken i Kalix är den senaste butiken inom koncernen och införlivades år 2015.

Företaget valde även tidigt att ansluta sig till QC Trädgårdsexperten. Det sistnämnda är ett samarbete av flera trädgårds- och skogsbutiker över Sverige som tillsammans har målet att erbjuda riktigt bra kvalité på produkter och service.

Återförsäljare av kända märken

weberMed fokus på kvalité har XL-BYGG valt att samarbete med leverantörer som överlag är kända för god kvalité och funktion. Exempelvis är det återförsäljare av Webergrill. De har därmed hela det breda utbud av bland annat de populära gasolgrillarna från märket. Deras modell ”Weber Genesis E330” har fått utmärkelsen ”bäst i test” gällande gasolgrillar av flera tester.

Ett annat känt märke är Benders. Ett av Sveriges största företag inom takpannor, marksten och kantstöd. Benders har varit marknadsledande i över 50år och har även en av marknadens bästa garantier. Man få bland annat 30 års garanti på takpannorna och 10 år markstenar. Utöver sten och pannor finns det ett brett utbud av tillbehör och monteringsprodukter.

Ytterligare ett känt märke som XL-BYGG är återförsäljare av är Habo. Ett företag som erbjuder beslag av alla dess former och modeller. De har haft egen produktion av beslag sedan 1921 och säljer idag över hela Norden. Totalt har Habo ca 7000 artiklar i sortimentet vilket gör det till ett självklart val för byggbutiker som vill erbjuda ett så brett utbud som möjligt. Om inte produkterna från Habo finns inne finns oftast möjligheten till att beställa dessa.

Tjänster

Utöver att erbjuda ett stort utbud av byggmaterial har även XL-BYGG ett stort utbud av tilläggstjänster som underlättar byggandet. Bland annat erbjuds:

Hyvlat och Klart – De flesta klarar sig mycket bra på de standardmått som finns. Men vill man ha specifika mått kan man utnyttja tjänsten ”Hyvlat och Klart”. Beställ hyvlade längder i exakt den bredd och längd som ditt byggprojekt behöver. Pris på offert.

Kapat och Klart – Det finns alltid sågar att låna på plats för att kapa längderna i den längd som passar. Vill man ha hjälp med detta finns det möjlighet till maskinkapning. Det går snabbare och snittet blir perfekt.

Planeringsråd – Vid större arbeten är planering A och O. Personal på XL-BYGG kan hjälpa till med att ta fram rätt material, rätt verktyg och rätt utrusning – i rätt tid. Är det riktigt stora jobb kan man boka tid för detta utan att det kostar något extra.

Hembesök – Svårt att bestämma dig? Eller vill du ha tips och råd från experter ändå? Boka ett hembesök för att diskutera olika lösningar, färgsättningar m.m. Personal kommer ut och hjälper dig att gå vidare i ditt byggprojekt.