Skidåkning i Björkliden

Vill du uppleva njutbar skidåkning i en fantastisk miljö bör du definitivt titta närmare på Björkliden inför nästa vinterresa. Björkliden erbjuder möjligheten att komma ut i naturen och kanske till och med få tillgång till Skandinaviens vackraste utsikt! I dag är det här en populär anläggning för vintersport av olika slag med fokus på skidåkning. En av anledningarna till att Björkliden är så omtyckt är för att du kan utmana dig själv oavsett om du är nybörjare eller en erfaren skidåkare – dessutom finner du den tredje största fallhöjden i Sverige här.

Hoppa i pjäxorna och klicka på skidorna för att ge dig ut i backarna fulla med gnistrande vit natursnö i Björkliden. Anläggningen är utrustad med fem liftsystem och 23 pister. Det finns en svårighetsgrad som passar alla – från grön till svart. Sedan finns det så klart även möjligheten att åka skidor off pist. Det är också möjligt att hyra eller köpa skidutrustning på plats i Björkliden om du behöver uppdatera dig. Ett tips är att besöka hemsidan inför din kommande bokning och se vilka event som är på gång och om det finns några specialerbjudanden vad gäller paketresor.

björkliden

Vacker bild av Björkliden

Tips för en lyckad skidåkning

Om du ska ge dig iväg för en weekend eller en vecka med skidåkning i Björkliden kan det vara bra att vara lite förberedd. Har du åkt skidor tidigare har du förmodligen koll på läget men om du är ny i backen kan det vara bra att få lite tips för att skidåkningen ska bli lyckad. Här får du förhoppningsvis lite goda råd att ta med dig ut.

  • Innan du åker på en skidsemester kan det vara bra att träna regelbundet ett par gånger i veckan – om du inte redan gör det – då orkar du flera långa härliga dagar i backarna.
  • Boka plats i en skidskola om du aldrig har åkt så att du får koll på åktekniken.
  • Glöm inte solskydd! Snön reflekterar solen i ansiktet och du kan bränna dig utan att du märker det förrän det är för sent.
  • Om du någon gång känner dig osäker på om du klarar en backe eller ej kan du fråga liftvärden om råd och hjälp.
  • Åk ihop med din familj eller dina vänner!
  • Glöm inte att ta en paus då och då – stanna vid någon av alla restaurangerna som finns i backarna och ät lunch, fika eller drick en kopp varm choklad.
  • Investera i ett par skidglasögon som gör att du ser även när det snöar eller det går snabbt nerför backen. Har du glasögon vanligtvis är det en god idé att köpa med sig endagslinser så att du slipper ha glasögonen under skidglasögonen.
  • Morgonstund har guld i mund – se till att komma upp på morgonen så att du kan njuta av nypistade backar och mindre folk.
  • Fötterna kan kännas lite möra i början och det kan vara vettigt att ha med skavsårsplåster ifall du drabbas av skoskav.
  • Investera i ordentliga skidkläder så att du slipper frysa – en väsentlig del för en lyckad skiddag!