Ringcentralen First Stop

De större företagen i Lappland hittas inom råvaruindustrin så som skogsindustrin och gruvindustrin. På de orter där dessa företag är stora skapas även ett kluster av mindre företag som på ett eller annat sätt är kopplat till de större företagen. Det kan handla om allt från service till reparationer av maskiner. Samtidigt skapas fler arbetstillfällen vilket ger möjlighet för företag med privatpersoner som kunder att etablera sig.

ringcentralen first stop

I Storuman ligger Ringcentralen First Stop. Ett företag som enligt dem själva har hela Västerbotten som kundunderlag. Företaget startade upp sin verksamhet år 1992 men har haft nuvarande namn sedan år 2000.

Verksamhet

Däck & Fälgar

Med namnet ”Ringcentralen First Stop” och slogan ”Din lokala däckverkstad” är det lätt att förstå att företagets primära affärsområde är däck och fälgar. De både säljer däck samt ger service så som balansering och däckbyte. Ringcentralen säljer däck från de större och etablerade däckmärkena. De som vill förvara sina däck hos dem kan hyra plats på deras däckhotell.

Även fälgar säljs till de flesta bilmärken. I butiken finns ett stort utbud av fälgar vilket gör att man lätt kan skapa sig en uppfattning om hur de skulle se ut på bilen. Man kan även bläddra i kataloger eller se på hemsidan för ett ännu större utbud. Har de inte fälgarna hemma tar det inte många dagar innan de kan levereras.

Snöskoter och ATV

Den andra inriktningen som Ringcentralen har är försäljning av snöskotrar samt ATV (Fyrhjulingar). Detta från det kända märket Lynx. Lynx tillverkar allt från sportiga racingmodeller till så kallade touringmodeller. I en recension på sledtrax.se lyfts bland annat Lynx Xtrim RE 800R E-Tec upp som en ”ulv i fårakläder” som levererar en enorm kraft. De som hellre vill ha ett lite lugnare tempo kan välja Lynx Commander Grand Tourer 900Ace som enligt samma recensent är en ”kombination av touring, veddragare och servicemaskin”. Ett brett spektra på modeller gör att Ringcentralen kan erbjuda en skotermodell för de flesta.

Vid köp av skoter finns möjlighet att byta in sin gamla vilket gör att det även finns ett stort utbud av begagnade skotrar hos företaget. De som vill köpa en begagnad skoter kan med fördel besöka företaget med jämna mellanrum då utbudet kraftigt kan variera på denna punkt. De begagnade skotrarna säljs däremot från alla möjliga fabrikat.

För de som behöver hjälp med service eller reparation finns även hjälp att få. De har ett komplett utbud av reservdelar till Lynx och flera andra märken, dessutom en verkstad som tar emot de flesta vanliga märkena.

Skog & Trädgård

automower-315I likhet med utbudet av däck och skotrar/ATV har Ringcentralen valt att sälja kvalitetsprodukter inom kategorin Skog & Trädgård. De har därför enbart utbudet från Husqvarna representerat. Husqvarna är ett svenskt företag som under flera år haft produkter högt upp på listor gällande kvalité och funktion. Bland annat har Robotgräsklippare.nu utnämnt Automower 315 till ”Bäst i sin prisklass” samtidigt som Bäst-i-Test skriver att Automower 430X är ”den mest högpresterande robotgräsklipparen”. Även inom röjsågar, lövblåsar och andra trädgårdsmaskiner har Husqvarna vunnit liknande utmärkelser.

Bland de produkter som säljs hos Ringcentralen finns bland annat häcksaxar, robotgräsklippare, snöslungor, arbetskläder och tillbehör till dessa.

Snöslungor

Även gällande snöslungor är det Husqvarna som är leverantör. Däremot har man även valt att sälja begagnade slöslungor från andra märken. Den som vill byta upp sig kan därmed lämna in sin gamla slöslunga och få rabatt på den nya. Vintertid är försäljningen mycket stor på snöslungor och utbudet kan variera kraftigt gällande det begagnade utbudet. Detta till och med från dag till dag. De som söker en billig och begagnad snöslunga kan därmed besöka företaget någon gång i veckan för att säkrare hitta vad man söker efter.

Företaget hittas på Blå vägen 207 i Storuman.