Lapplands djurklinik

lapplands djurklinik”Empati, Genomförande, Förnyelse”

Det är dessa tre ledord som genomsyrar hela verksamheten hos Lapplands Djurklinik. En klinik som sätter hela familjen i fokus. Både familjemedlemmen som behöver vård och de som i vissa fall följer utvecklingen med stor oro.

Kliniken finns både i Boden och i Gällivare. Däremot är det bara Gällivare som har Jourvård och rådgivning dygnet runt.

Förebyggande vård

Många djurägare kontaktar djurkliniker enbart när en skada eller sjukdom uppstått. Men i likhet med att kost och motion minskar risken för sjukdomar för människor så kan risken för sjukdomar och olyckor på samma sätt minskas hos djuren. Hos Lapplands Djurklinik erbjuds förebyggande hälsovård utifrån bland annat vad man bör ge sin katt eller hund i kost, vilka vaccinationer man bör prioritera och vilken träning som passar den specifika rasen. Med förebyggande hälsovård mår djuret bättre och risken för att onödiga kostnader för veterinärvård ska uppstå minskar avsevärt.

Sjukvård

På Lapplands djurklinik utförs akuta ärenden, medicinska utredningar, operationer och poliklinik. Det är därmed i stort sett ett komplett djursjukhus som kan möta de vårdbehov som kan uppstå. Uppstår behov av akutvård utanför ordinarie öppettider kan ett journummer ringas för att få kontakt med kliniken.

Tandvård

Inom tandvård är det främst tandsten och tandlossning som är vanligt att behandla. En stor orsak att undersöka tänderna och vårda dem extra noga är att försäkringen ofta inte täcker behandlingar av denna art. Kattförsäkring.nu skriver följande gällande tandskador:

Akut tandvård vid olyckor ersätts oftast men är det tandsten, tandlossning eller sjukdomar som är kopplade till detta är det sällan som ersättning utgår.

Detta är även något som Lapplands Djurklinik tydligt påpekar i information kring tandvård som utförs. För att undvika stora kostnader bör man därmed söka hjälp tidigt och arbeta förebyggande för att detta inte ska uppstå. Bland annat rekommenderar djurkliniken att tänderna borstas ordentligt, att torrfoder används och att man eventuellt ger speciell mat med enzymer som ska stärka det egna försvaret mot bakterier.

Rehabilitering

Efter en operation eller sjukdom kan det ta lång tid för djuret att återhämta sig. Genom rehabiliterande åtgärder kan denna tid förkortas avsevärt. Vilken träning som utförs beror helt på individens möjligheter och skada. Bland annat finns vattenträning vilket är mycket skonsamt för muskler och leder. Rehabiliteringen kan man även besöka med hundar som är friska. En del jakthundar behöver bygga muskler inför jaktsäsongen och överviktiga hundar får speciell träning för att gå ner i vikt.

Butik

I butiken finns ett stort utbud av olika foder och hälsoprodukter för katter och hundar. Till stor del är det produkter som även hittas i välsorterade djuraffärer men fördelen är här att all personal är utbildade och har lång erfarenhet av djurvård. De kan därmed rekommendera olika produkter utifrån djurens ålder, livssituation m.m. Att välja rätt foder och tillskott är extra viktigt efter en skada eller operation för att djuret snabbare ska återhämta sig.

Ett tips är att använda det rabattsystem som erbjuds i butiken. Det gynnar kunder som återkommande handlar från dem.

Mer info hittas på http://www.lapplandsdjurklinik.se